Контрабанден живак задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан

...
Контрабанден живак задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан
Коментари Харесай

Заловиха над половин килограм живак на „Капитан Андреево“

Контрабанден живак задържаха митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

По случая е упрекнат 53-годишен турски жител, прецизираха от прокуратурата.

Тежкият метал е бил открит на 4 април във вътрешен джоб на якето на лидера на товарен автомобил със стока от Турция за Хърватия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

При осъществения персонален обзор на водача чиновниците откриват обгърнато с транспарантно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока компактност. Откритото вещество е с бруто тегло 590 грама с физически характерности на отровния железен живак.

Предметът на контрабандата е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

На нарушителя е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 2000 лв., както и възбрана да напуща рамките на България, с изключение на с позволение на прокуратурата. Разследването по случая продължава, допълват от държавното обвиняване.

Последно контрабанден живак бе открит на " Капитан Андреево " през октомври 2017 година. Тогава митничари се натъкнаха на токсичното вещество с тегло 500 грама в чантата на 44-годишна жена, пътувала в лек автомобил от Турция за България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР