Контрабандата на цигари под 6%Таванът на плащанията в брой ще

...
Контрабандата на цигари под 6%Таванът на плащанията в брой ще
Коментари Харесай

Плащаме в брой до 5000 лева

Контрабандата на цигари под 6%


Таванът на заплащанията в брой ще бъде понижен от сегашните 10 хиляди лева на 5 хиляди, или най-малко на 7 хиляди лева Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов след връчването на премиите “Икономика на ярко ” на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Церемонията се състоя късно във вторник. Борисов разгласи, че с финансовия министър Владислав Горанов е съумял да притегли поддръжката на вицепремиера и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов за понижаване на заплащанията в брой.

Това ще бъде трети опит за понижаване на кешовите заплащания. Първо Горанов изиска още от 1 август 2017 година заплащанията в брой да бъдат лимитирани до 5000 лева, по-късно втори опит беше изработен в края на предходната година при приемането на измененията в данъчните закони. Предложението обаче не получи задоволителна поддръжка в Народното събрание.

Под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%., сподели още Бойко Борисов. “Само за 1 година постигнахме нови 10% изсветляване на стопанската система и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на Българска социалистическа партия сивата стопанска система става голяма, а щом пристигна държавното управление на ГЕРБ стопанската система изсветлява ”, добави министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР