Контрабандата на цигари е спаднала до 4,7% за първата половина

...
Контрабандата на цигари е спаднала до 4,7% за първата половина
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Борбата с контрабандата ще продължи да бъде приоритет

Контрабандата на цигари е спаднала до 4,7% за първата половина на годината. Това демонстрират данните на петте най-големи тютюневи компании у нас. Остава високо обаче равнището на противозаконната търговия с рязан тютюн. По време на представянето министър председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че битката с контрабандата ще продължи да бъде приоритет.





Незаконната търговия на цигари е намаляла с над 86%, демонстрират данните на тютюневия отрасъл. Докато през 2010 година в страната близо 35% от цигарите са незаконни, в този момент равнището е под 5 на 100.

Бойко Борисов - министър-председател: Виждате прокуратурата и службите работят доста безшумно, доста деликатно, без никаква гласност и звук.
Най-високо остава равнището на контрабандните цигари в Хасково, Велико Търново, Плевен и Димитровград. Обратна е наклонността в Габрово, Сливен, Враца и София.

Бойко Борисов - министър-председател: Това, което сме решили да потвърдим против корупцията и контрабандата е реалност. Когато парите са вътре в бюджета даже и най-хубавите анализатори и критици, не могат да не го отчетат.  © Българска телеграфна агенция
Броят на противозаконните цигари се открива посредством броене на празните кутии в боклука.
Верджиния Джевелекова, представител на самодейността " Срещу противозаконната търговия ": Голяма част от този дял - 4,7% се дължи на непознати цигари, чийто кутии са били открити.
По време на срещата, Борисов обвърза битката с контрабандата и с акциите против милионери в последно време.

Бойко Борисов - министър-председател: Действително това не им харесва на олигарсите, виждате незабавно се разбушуваха, незабавно започнаха да вършат проблеми, тъй като когато се конфискуват майбаси и ролс-ройси, това е мъчително, само че в това време тези пари фактически могат да отидат за обучение, за опазване на здравето - за нашите стратегии.
До май следващата година всички тютюневи компании ще би трябвало да внедрят системи за следене на всяка кутия цигари посредством баркод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР