Континенталната част на Китай е потвърдила 30 нови случая на

...
Континенталната част на Китай е потвърдила 30 нови случая на
Коментари Харесай

Случаите на заразени с коронавирус в Китай тръгнаха нагоре

Континенталната част на Китай е удостоверила 30 нови случая на инфектирани с ковид в събота спрямо 19 ден по-рано. Внесените от чужбина случаи, както и предадените в страната, са се нараснали, оповестява " Ройтерс ".
 Китай замлъкна за три минути в памет на
Китай замлъкна за три минути в памет на " мъчениците " на ковид

Днес в страната е разгласен народен печал.

Потвърдени са нови 47 души с ковид, само че без признаци. Така наречените " импортирани " случаи и пациентите без признаци, които са инфектирани и предават вируса на други хора, само че нямат симптоматика, са главната паника на Китай през последните седмици.

В известие Националната здравна комисия разгласи, че 25 случая са хора, които са влезнали в страната от чужбина . За съпоставяне ден по-рано бяха обявени 18 сходни случая.

Общо в Китай са доказани 81 669 случая, а умрелите се усилиха с трима до 3329.

В събота китайците уважиха жертвите на ковид с триминутно безмълвие.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР