Континентален Китай съобщи днес за 31 нови случая на зараза

...
Континентален Китай съобщи днес за 31 нови случая на зараза
Коментари Харесай

Китай определи 4 април за ден на общонационален траур за жертвите на COVID-19

Континентален Китай заяви през днешния ден за 31 нови случая на болест с новия ковид, включително и два предадени на локално равнище, съобщи Ройтерс. Останалите са импортирани извън.
Властите оповестиха и за 4 нови смъртни случая на инфектирани с ковид. Всичките са в град Ухан, откъдето потегли епидемията, заяви Българска телеграфна агенция.
Общият брой на инфектираните в Китай възлиза на 81 620 души, като 3322 души са умряли от началото на епидемията.
Вчера бе обявено и за 60 нови пациенти, инфектирани с ковид, само че без симптоматика.
Властите на Китай оповестиха 4 април за ден на общонационален печал в памет на умрелите от COVID-19, съобщи ТАСС. Знамената ще бъдат спуснати на половина, а в 10 ч. локално време хората в цялата страна ще запазят три минути безмълвие, съобщи ДПА. Паралелно с това в страната ще отекнат сирени, в това число влакови и корабни, а колите ще надуят клаксони също в памет на жертвите, добавя Ройтерс.
На 8 април се чака да бъдат вдигнати рестриктивните мерки за пътешестване в град Ухан, само че управляващите на града приканват хората да не престават да са бдителни и да съблюдават все по този начин ограниченията против разпространяването на епидемията, напомня още Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР