Контейнеровозът, който блокира Суецкия канал през март и наруши световната

...
Контейнеровозът, който блокира Суецкия канал през март и наруши световната
Коментари Харесай

Контейнеровозът, който блокира Суецкия канал, беше освободен

Контейнеровозът, който блокира Суецкия канал през март и наруши международната търговия, най-сетне подвигна котва, откакто Египет подписа съглашение за отплата с неговите притежатели и застрахователите му, написа Би Би Си.

Според очевидци „ Евър Гивън “ е отплавал малко след 11:30 ч. тази заран и се е насочил на север към Средиземно море, ескортиран от влекачи.

Корабът беше иззет за повече от 100 дни покрай град Исмаилия, откакто администрацията на Суецкия канал изиска обезщетение в размер на 916 млн. $, което по-късно беше понижено на 550 млн. $. Размерът на сумата на окончателното съглашение, което беше контрактувано преди няколко дни обаче, не беше разкрито.

„ Евър Гивън “ към момента е претрупан с към 18 300 контейнера. Той ще премине през инспекции за сигурност, преди да отплава за Ротердам, а оттова – за Обединеното кралство, където контейнерите ще бъдат разтоварени.

Огромният кораб блокира Суецкия канал през март, откакто заседна в условия на мощен вятър. В разследване на това международната търговия беше нарушена, а по време на шестдневната избавителна интервенция почина един човек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР