Контейнерите са с по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на

...
Контейнерите са с по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на
Коментари Харесай

Поставят над 200 нови контейнера за битови отпадъци в Русе

Контейнерите са с по-широките отвори, даващи опция за изхвърлянето на по-голямо количество боклуци без усложнения

Над 200 нови контейнери за боклуци от вида „ NORD “ ще бъдат сложени в идващите няколко седмици в Русе. Те са с общ размер 3 м3, като за съпоставяне старите съдове от вида „ бобър “ са с съдържимост едвам 1,1 м3.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от остарелия вид, като към точките на слагането им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, тъй че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго преимущество на контейнерите са и по-широките отвори, даващи опция за изхвърлянето на по-голямо количество боклуци без усложнения. Новите съдове са с механизъм и могат да се отварят с ръка или с крайник.

Обслужването им се реализира от профилиран камион с висок екологичен клас, което сензитивно ще понижи изхвърлянето на нездравословни излъчвания във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, посредством която лидерът ръководи от кабината на машината самия развой.

От сметосъбиращата компания „ Нелсен непорочност “ насочат зов към жителите да употребяват новите контейнери за боклуци от семействата единствено по предопределение. Забранява се изхвърлянето на облекла, строителни и рискови боклуци, както и опаковки, годни за преработване, за които Община Русе е осигурила профилирани съдове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР