Контейнери със съмнителен боклук са открити на пристанище „Варна-Запад и

...
Контейнери със съмнителен боклук са открити на пристанище „Варна-Запад и
Коментари Харесай

Проверяват контейнери със съмнителни отпадъци от Италия на пристанище "Варна-Запад"

Контейнери със подозрителен отпадък са открити на пристанище „ Варна-Запад " и сега тече инспекция на наличието им. Товарът е изпратен от Италия, адресат е софийската компания „ Блацион ", която има позволение за импорт на отпадък.

Контейнерите са пристигнали на пристанище „ Варна-Запад " на 9 октомври предходната година, завършени като товар, който може да остане складиран в врата до 90 дни.

След приключване на този период от митницата на пристанището са уведомили компанията адресат, не са получили отговор и са подали сигнал до Районната прокуратура.

Проверката е почнала през вчерашния ден след 16.30 часа. Вече е открито, че с изключение на вписаните в разрешителното пластмаси и каучук, в контейнерите има текстил, стъкло и дърво, а отпадъците не са балирани и вакуумирани, както е по закон.

Невена Илиева, наблюдаващ прокурор: Изпращач на контейнерите, по документите, с които разполагаме, е италианската компания " Дентиче Пантелоне ", която е със седалище Авелино, Италия. Товарът е изпратен за България на пристанище Варна с транспортен съд от пристанище Салерно. Също по документи - адресат на товара е българската компания " Блацион " ООД, която е със седалище София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР