Контейнери – пунктове за дарения на употребявани текстилни изделия и

...
Контейнери – пунктове за дарения на употребявани текстилни изделия и
Коментари Харесай

Контейнери за дрехи във Варна вече събират дарения и попълват резерва за кризи на БЧК

Контейнери – пунктове за дарения на използвани текстилни произведения и най-много облекла са сложени към този момент в региона на Чаталджа на самия бул. и в Цветния квартал на Варна. Инициативата за тях е на БЧК, заяви Радио Варна.

Според замисъла, общо 10 контейнера за облекла ще бъдат сложени в разнообразни точки на Варна. Така след Пловдив и София морската столица ще се включи в националната акция, която разпространява този метод за дейно събиране и оползотворяване на облекла и текстилни артикули, дарени от жители, оповестиха от БЧК.

За обработването на облеклата ще се грижи компания с дълготраен опит в тази сфера, с която ще бъде подписан контракт. Контейнерите ще дадат опция на всеки, който желае да подари остарели, само че години за приложимост облекла, да го направи когато и да е и по комфортен метод.

Изискването към хората, които са решили да дават за нуждаещи се свои облекла и аксесоари, е да бъдат годни за приложимост и да бъдат опаковани в плик. Периодично текстилът се събира и извозва до фабрика, където се сортира. Там се преценя кои облекла са за преправка и кои могат да послужат за наново потребление, тъй че да бъдат включени в запаса на БЧК за спешни обстановки. Част от облеклата ще бъдат изпращани и за нуждаещи се в страни в Африка. Близкия изток и други По проект негодният текстил се рециклира, тъй че да послужи за топлоизолации, тапицерии и други

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР