Контактната група, начело с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, не

...
Контактната група, начело с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, не
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси: Контактната група не е прекъсвала работата си

Контактната група, отпред с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, не е прекъсвала своята работа и ще продължи да търси решения дружно с всички проевропейски и демократични партии.

Това се споделя в известие от офиса на президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г), публикувано до медиите.

Изборът на ръководител на Народното събрание, започването на работата на 48-ото Народно събрание и одобряването на Народното събрание като работеща институция в този сериозен миг е главен приоритет за всички нас, пишат Плевнелиев и Паси.

Дългосрочната ни цел - да подпомогнем диалозите за търсене на решения и единодушие по цели сред проевропейските парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, остава непроменена, като за идни срещи ще Ви осведомяваме навреме, прецизират те и показват почитание към търпението на обществото и медиите.

Срещите на контактната група трябваше да стартират през вчерашния ден, само че се отложиха заради блокажа на Народното събрание след невъзможността на депутатите да си изберат ръководител.

Началото на договарянията за сформиране на държавно управление станаха вероятни, след избирането на ръководител на Народното събрание, каквото беше изискването на Контактната група.

Първите диалози - с ГЕРБ-СДС и " Български напредък ", ще се проведат в събота, надлежно от 10.00 и от 13.00 ч. Те ще се водят в зала „ Запад “ в постройката на Народното събрание.

Писмени отводи за срещи са получени публично от " Българска социалистическа партия за България " и " Продължаваме промяната ".

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР