Контактната група, която ще работи за съставяне на правителство, ще

...
Контактната група, която ще работи за съставяне на правителство, ще
Коментари Харесай

Плевнелиев: Контактната група за съгласие между партиите ще работи само в парламента

Контактната група, която ще работи за сформиране на държавно управление, ще стартира работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно заседание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание.

Това показва президентът Росен Плевнелиев (2012 година - 2017 г.) в известие, изпратено от офиса му.

От него става видно, че групата ще организира срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната, се споделя още в известието.

" Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота ", декларира Плевнелиев.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че от партията ще заложат на тактичност с контактна група, преговорни екипи, в които ще бъдат поканени хора с безспорна евроатлантическа известност.

ГЕРБ предлага договаряния на всички - по цели. Борисов не желае да е министър председател, министър или народен представител

Като един от модераторите, които ще бъдат поканени, беше посочен и Росен Плевнелиев.

" Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии ", показва още президентът в изказването си.

Според Росен Плевнелиев задачата е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР