Консумирането дори на само една чаша чай повишава активността на

...
Консумирането дори на само една чаша чай повишава активността на
Коментари Харесай

Чаят повишава креативността

Консумирането даже на единствено една чаша чай покачва интензивността на мозъка, като се подтиква и неговата креативност, написа в. " Дейли мейл ".


Изданието цитира проучване на китайски учени от университета в Пекин. Те провели опити със студенти. Минути откакто изпивали чаша чай, тяхното въодушевление ставало положително и се представяли по-добре на когнитивните проби. Сравнението било направено с техни сътрудници, които изпивали чаша с вода.

Чаят съдържа съставките кофеин и теанин, които изострят вниманието и бдителността. В опитите взели участие 50 китайски студенти. Половината от тях пили чаша с чай, а другата половина - с вода. Участниците били подложени на когнитивни проби, при които трябвало да построят нещо атрактивно с тухлички от конструктор.

При втория тест трябвало да измислят забавно име за ресторант. Постиженията им били оценени от жури, формирано от студенти. С най-хубави резултати се оказали хората от групата, пила черен чай. Напитката им помогнала в нетрадиционното мислене, като са съумели да разработят нови хрумвания към една централна тематика. Това най-често се дефинира като демонстрация на креативност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР