Консумацията на вода в градските апартаменти и къщи често надвишава

...
Консумацията на вода в градските апартаменти и къщи често надвишава
Коментари Харесай

Ето защо сметките ви за вода са толкова високи

Консумацията на вода в градските жилища и къщи постоянно надвишава мечтаните стойности. В същото време естественият запас – водата - е един от най-консумираните. От една страна, векторът на консуматорството от ден на ден се насочва към екологосъобразност. От друга страна, хигиеничните условия се усилиха фрапантно през последните десетилетия. 
Хората рядко мислят за това какъв брой вода изразходват всекидневно и къде отива тя. За минута от чешмата могат да излязат до 10 литра и в действителност водата постоянно се пуска даже преди миене на чиниите, зеленчуците и други домашен процедури. Тоалетната паница харчи до 8 литра вода, а до 200 литра се изразходват за водни процедури. Освен това почиствате жилището, поливате цветята, пиете, готвите, миете обувки, лапите на животните - описът продължава. Къде отива непотребната вода?
1. Разход на вода, до момента в който си миете зъбите
Процесът на миене на зъбите лишава повече от една минута, само че към този момент е посочено нагоре какъв брой вода изтича през това време. Опитайте да спрете водата, до момента в който си миете зъбите и вижте какъв брой пари са спестени. Можете да монтирате кранове с дюзи от аериран вид, които понижават количеството вода при измиване на ръцете.
2. Миене на плодове и зеленчуци
 Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден
Всеки приказва за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация срещу отичане. Чувствате се изтощени? Пийн...
Не постоянно е належащо да ги миете под течаща вода. По-добре е да напълните мивката с вода, поставете тапата, измийте и изплакнете леко. Накисването на плодове и зеленчуци в актуалните действителности, когато вирусите са на всички места, е доста потребно.
3. Неправилно миене на съдове
Ако има опция да си купите съдомиялна машина, направете го. Тя харчи по-малко вода, а качеството на миенето се усилва. Икономията на топла и студена вода ще се удвои. Ако това не е допустимо, пробвайте се незабавно да накиснете съдовете, тъй че по-късно да е по-лесно да се измият.
4. Често пране
Друг сериозен канал, през който излиза водата, е прането с пералнята. Най-малко 35 литра се харчат на пране. Опитайте се да заредите машината изцяло.
 По-ниски сметки за парно през януари По-ниски сметки за парно през януари
С 4,9% по-малко топлинна сила е произвела “Топлофикация София ” през януари, като сдружението регистрира 641 037 мегаватчаса...
5. Вана вместо душ
Колкото и да обичате да се къпете, коства си да си спомняте по-често, че една вана ще изхарчи толкоз количество вода колкото 6 душа. Когато се къпете, задайте таймер, тъй че да не стоите прекомерно дълго в кабината. Дори една минута време за душ, спестеното в края на месеца, ще има позитивно влияние върху сметките.
6. Един бутон за тоалетната
Не забравяйте да монтирате модел тоалетна с два бутона, с цел да намалите потреблението на вода. Казанчето употребява най-вече вода спрямо други варианти. Единият бутон ви разрешава да употребявате целия контейнер, а другия половина. Не бива да бъркате тези бутони, по-добре е да свикнете. Много е значимо да следите положението на резервоара, в случай че тече, ще би трябвало да платите доста повече за вода. Освен това, не хвърляйте нищо в тоалетната, това освен я запушва, само че и усилва потреблението на вода за изплакване.
Тези препоръки ще ви оказват помощ да намалите потреблението на вода и да намалите сметките си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР