Консумацията на в САЩ се е увеличила средно с 14%

...
Консумацията на в САЩ се е увеличила средно с 14%
Коментари Харесай

Пандемията увеличила употребата на алкохол в САЩ, сочи изследване

Консумацията на в Съединени американски щати се е нараснала приблизително с 14% тази пролет, когато по-голямата част от страната е била в известна степен блокирана заради пандемията COVID-19. Това сочи изследване, оповестено през днешния ден, представено от БГНЕС.
Пиенето е повишено с 19% измежду възрастните сред 30 и 59 години и със 17% измежду дамите, съгласно анкета измежду 1 540 американци, оповестена в JAMA Network Open. В съпоставяне със същия интервал през 2019 година дамите регистрират 41% нарастване на " дните на тежко пиянство ", споделят откривателите.
 На Острова удвоили потреблението на високорисков алкохол в пандемията На Острова удвоили потреблението на високорисков алкохол в пандемията
Консумацията на алкохолни питиета се е удвоила по време на рецесията с новия ковид, наложила самоизолация, оповестява английският вес...
„ Нашето изследване демонстрира, че хората пият по-често и по-специално дамите по време на началните стадии на COVID-19 спрямо година по-рано “, сподели съавторът на проучването Майкъл С. Полард пред UPI. „ Консумацията на алкохол е обвързвана с негативните резултати от физическо и психическо здраве, злополуки и междуличностно принуждение, тъй че доставчиците на здравни услуги, обществеността и фамилиите би трябвало да са наясно с измененията в използването на алкохол през това стресиращо време “, сподели Полард, социолог от RAND Corp.
За своите проучвания Полард и сътрудниците му от RAND са употребявали данни по отношение на потреблението на измежду 1 540 възрастни от 30 до 80 години, измерени сред 29 април и 9 юни 2019 година Те траяли със същата група респонденти сред 28 май и 16 юни тази година, с цел да документират всички промени, които могат да бъдат свързани с пандемията и обвързваните с нея блокировки. И в двете изследвания участниците били помолени да рапортуват броя на дните, през които са консумирали алкохол или са взели участие в „ тежко пиянство “ - нормално пет или повече питиета за мъже и четири или повече питиета за дами „ в границите на няколко часа “ - през предходните 30 дни.
" Стресът, депресията и самотата евентуално са се нараснали с рекомендациите за престой у дома ", сподели Полард. „ Алкохолът постоянно се употребява като метод за справяне с психическото страдалчество и ние допускаме, че това е една от главните аргументи за измененията, които следим при потреблението на алкохол “, считат откривателите. Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха през август, че малко над 5% от американците се подлагат на „ тежко пиянство “ - приблизително над 14 питиета на седмица за мъже или 7 на седмица за дами - което не се е трансформирало доста от 2014 година По публични данни над 93 000 души годишно умират в Съединени американски щати от аргументи, свързани с алкохола, което значи, че приблизително 255 американци умират всеки ден от прекалено пиянство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР