Консумацията на спиртни напитки е станала проблем за Гърция, тъй

...
Консумацията на спиртни напитки е станала проблем за Гърция, тъй
Коментари Харесай

10% от гърците са зависими от алкохол

Консумацията на спиртни питиета е станала проблем за Гърция, защото 10 на 100 от популацията на страната е изцяло подвластно от алкохол, оповестява Българска национална телевизия. Този % се счита за висок спрямо останалите европейски страни, осведомят гръцки издания, като се базират на данни на Световната здравна организация. А те демонстрират, че постоянно алкохол употребява по-голямата част от популацията на Гърция.

Според гръцкия психиатър проф. Атанасисос Лузенис всеки грък е консумирал приблизително 10,3 л алкохол годишно. Около 40 на 100 от гърците употребяват постоянно алкохол, изцяло подвластни са близо 10 на 100, а един доста дребен % са цялостни въздържатели, твърди професорът.

Той показва още, че когато е започвал работа преди доста години, негови по-възрастни сътрудници психиатри са му казвали, че в Гърция не съществува проблем с алкохолизма, само че в този момент, съгласно него, казусът с алкохола бил доста сериозен.

По думите му де факто алкохолът се сочи като една от водещите аргументи и за множеството смъртни случаи в Гърция дружно с цигарите.

„ Мисля, че постоянно е съществувал проблем с алкохола освен в този момент поради рецесията, просто това не се е признавало ”, счита още професорът.

СНИМКА: БНТ
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР