Консумацията на семена от сминдух помага за намаляване на нивата

...
Консумацията на семена от сминдух помага за намаляване на нивата
Коментари Харесай

Традиционна подправка понижава холестерола

Консумацията на семена от сминдух оказва помощ за понижаване на равнищата на холестерола, написа Daily Express, базирайки се на проучване на Journal of Family Practice.

Това едногодишно растение от семейство бобови е познато от антични времена, отглежда се в Южна Европа, Западна Азия и Северна Африка.

За да проучат резултата на тази фалшификация върху равнищата на холестерола, специалистите са изследвали разнообразни бази данни. В резултат на това се открива, че семената от сминдух имат " статистически важен " резултат на намаление на холестерола с 15-33%, като този резултат е открит в пет научни разработки.

Според специалисти едно от изследванията демонстрира, че сушените листа от сминдух понижават равнищата на холестерола с 9% след еднократно приложение.

Както показва Daily Express, позитивният резултат от потреблението на семена от сминдух се дължи на високото им наличие на фибри. По този метод разтворимите фибри, които всмукват вода, могат да понижат абсорбцията на холестерол в кръвта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР