Консумацията на мляко и млечни продукти има противовирусен ефект, каза

...
Консумацията на мляко и млечни продукти има противовирусен ефект, каза
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова: Консумацията на мляко и млечни продукти има противовирусен ефект

Консумацията на мляко и млечни артикули има противовирусен резултат, сподели проф. Донка Байкова в изявление за организация „ Фокус “. Тя посочи, че дори понижава развиването на диабет вид 2, атеросклерозата.

“През последните години имаше доста групи от популацията в обществото, които подлагаха на критика млечните артикули. Доказа се, че потреблението на мляко и млечни артикули дори понижава развиването на диабет вид 2, атеросклерозата. Има противовирусни резултати “, сподели проф. Байкова.

Млякото и млечните артикули са богати на един пълностоен белтъчен комплекс. Основен представител в него е казеинът. Това е една пълноценна белтъчна секта, която взе участие в синтезата на тъканни протеини.

" На всички е ясно, че едно е хранителен белтък, само че друго е, когато този белтък организмът го оползотвори. Именно казеинът е подобен като съществена секта. В негова добавка и помощ са и лакталбуминът и лактоглобулинът, които са другите две белтъчни фракции. Те пък вземат участие в производството на антитела “, добави още експертът по диететика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР