Консумацията на храни и напитки в Барселона, която включва производството

...
Консумацията на храни и напитки в Барселона, която включва производството
Коментари Харесай

Консумацията на храна генерира 2,5 млн. тона CO2 годишно в Барселона

Консумацията на храни и питиета в Барселона, която включва производството и преработката на храни, производството на опаковки и разпространяването на артикули, генерира въглероден отпечатък от 2,5 млн. тона CO2 годишно. Това демонстрират данните от отчет на Barcelona Regional (публична институция, занивамаща се със стратегическо, градско и инфраструктурно обмисляне, бел. ред.), направен в съдействие с Inedit. 

Произходът на тези излъчвания идва от 62% от домашно ползване (хора, живеещи в града), 13,3% от извънбитово ползване (нерезиденти), 7,1% от извънбитово ползване (резиденти), 13,5% от производството и пакетиране и 4,1% от дистрибуцията на продукта, оповестяват в изказване от кметството. 

Според данните в проучването, намаляването на потреблението на скотски протеини като цяло и на месо в частност е действието с най-голямо влияние на хранителната система за битка с изключителната климатична обстановка. 

Освен това се предлага потреблението на повече локална храна, сезонни и органични артикули. Причината - става известно, че кг плодове или зеленчуци, превозени със аероплан, генерира 10 пъти повече излъчвания от кг локални плодове и зеленчуци.

Нещо повече, климатичният отпечатък на храната в града, който до момента не е бил изчисляван, съставлява съвсем толкоз (70%), колкото всички излъчвания, генерирани в града. Това демонстрират данни, събрани в Декларацията за изключителни климатични обстановки в Барселона. 

Според кметството, размера на отпечатъка удостоверява незабавната нужда от трансформиране на хранителната система в градовете, с цел да се надигнем пред климатичната изключителна обстановка. Това беше и един от дебатите по време на срещата на върха на COP26 в Глазгоу. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР