Консумацията на газ значително се понижи, но това е за

...
Консумацията на газ значително се понижи, но това е за
Коментари Харесай

Росен Христов:Консумацията на газ се понижи, но това е за сметка на опасността от рецесия

Консумацията на газ доста се намали, само че това е за сметка на развиването на стопанската система и заплахата от криза. ова сподели българският министър на енергетиката Росен Христов през днешния ден пред участниците в Неформалния енергиен съвет, проведен от Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз в Прага.

 

Той прикани още веднъж да се огледа обективно на обстановката и да се уточняват сферите, в които ограниченията имат приложение, с цел да са в действителност ефикасни. В това отношение България работи все по-детайлно и задълбочено. Нека Европейска комисия да сложи ясни цели и да има поради, че някои ограничения ще се случат по-бързо, а други ще лишават години, сподели още Христов, като даде образец с диверсификацията, която е невъзможна без налична инфраструктура. Той прикани за логически и съгласуван с особеностите на страните проект. Нека бъдем реалисти и Европейската комисия да сложи ясно целите пред всички нас, в резултат на което да създадем нужните взаимни отстъпки, съобщи още българският министър на енергетиката Росен Христов през днешния ден пред участниците в Неформалния енергиен съвет.

 

Той напомни, че през последните седмици се разисква интензивно по какъв начин да се стабилизира пазарът на газ, дали да се сложи таван на цената на съветския газ или като цяло на газа, както и какъв ще е цялостният резултат от обсъжданите ограничения против рецесията с фокус върху последствията за стопанската система. Правителствата по някакъв метод поддържат тези ограничения, една от тях е да се понижи потреблението на газ и да се диверсифицират източниците на доставка, акцентира българският министър. Всичко това обаче не може да се реализира за малко време, безапелационен бе Росен Христов.

 

    

        Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР