Консумацията на алкохол е свързана с опасността от развитието на

...
Консумацията на алкохол е свързана с опасността от развитието на
Коментари Харесай

Дори едно питие на ден повишава риска от рак

Консумацията на алкохол е обвързвана с заплахата от развиването на седем вида рак, измежду които на черния дроб, дебелото черво и гърдата. Резултатите от ново американско изследване демонстрират, че пиенето даже единствено на една чаша бира или вино дневно може да увеличи риска от злокачествено заболяване и на кожата, написа в. " Дейли експрес ".

За задачите на актуалното проучване създателите му от университета " Браун " в Съединени американски щати са анализирали данни от 13 изследвания, участниците в които са били следени в интервали до 30 години.

Увеличават се случаите на рак, породен от потреблението на алкохол

Специалистите са открили, че използването на какъвто и да е вид алкохол покачва риска от две форми на кожен рак - сквамозноклетъчен карцином и базално-клетъчен карцином.

Петте навика, които най-често отключват рак

Изследователите са разкрили, че потреблението на всеки 10 грама алкохол дневно- еквивалент на дребна чаша вино или половин халба бира, е обвързвана надлежно с 11 % по-висок риск от сквамозноклетъчен карцином и със седем % по-висок риск от базално-клетъчен карцином.
 бира ThinkStock/Getty Images
3 неща, които най-често предизвикват рак на стомаха

Миналата година същият екип откри, че всекидневната консумация на чаша бяло вино е обвързвана с 13 % по-висок риск от меланом - третия най-разпространен и най-смъртоносен рак на кожата.

Учените изясняват риска с химикалите, които се отделят при разграждането на алкохола в тялото. По тематиката Гъбите и зеленият чай понижават заплахата от рак на гърдата Алкохолът може да провокира 7 типа рак Вижте по какъв начин да намалите вредата от алкохола
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР