Консумацията на алкохол е станала проблем и за гърците, тъй

...
Консумацията на алкохол е станала проблем и за гърците, тъй
Коментари Харесай

10% от гърците са зависими от алкохола

Консумацията на алкохол е станала проблем и за гърците, защото 10 на 100 от популацията на страната е изцяло подвластно от алкохол. Този % се счита за висок спрямо останалите европейски страни, осведомят гръцки издания, като се базират на данни на Световната здравна организация. А те демонстрират, че постоянно алкохол употребява по-голямата част от популацията на Гърция.


Според гръцкия професор, психиатър Атанасисос Лузенис всеки грък консумирал 10,3 литра алкохол годишно, което той прави оценка като много огромно количество.

Около 40 на 100 от гърците употребяват доста постоянно алкохол, изцяло подвластни са близо 10 на 100, а един доста дребен % са цялостни въздържатели, споделя професорът.

Той показва още, че когато е започвал работа преди доста години, негови по-възрастни колеги-психиатри са му казвали, че в Гърция не съществува проблем с алкохолизма, само че в този момент, съгласно него, казусът с алкохола бил доста сериозен.

По думите му де факто алкохолът се сочи като една от аргументите и за множеството смъртни случаи в Гърция след цигарите.

Мисля, че постоянно е съществувал проблем с алкохола освен в този момент поради рецесията, просто това не се е признавало, счита още професорът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР