Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават

...
Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават
Коментари Харесай

Консултациите продължават: президентът се среща с ИТН, ДБ и Възраждане |

Консултациите за сформиране на държавно управление при президента Румен Радев не престават през днешния ден, откакто през вчерашния ден той организира срещи с представители на " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.



Разговорите на " Дондуков " 2 стартират в 9 ч, когато президентът е поканил представители на парламентарната група на " ИТН ". Следва " Демократична България ". Началният час за срещата им е 10 ч. В 13 ч стартира последната среща от консултациите - с Политическа партия " Възраждане ".



След консултациите президентът би трябвало да връчи мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ - " Продължаваме промяната ". Те разполагат със 7 дни, в които да изпълнят мандата или да го върнат. Заявката им е да сформират държавно управление в коалиция с 



При крах той отиват във втората мощ - ГЕРБ-СДС. Ако и те се провалят в съставянето на кабинет, президентът ще би трябвало да избере трета групировка, която да направи финален опит. Разликата е, че този път Румен Радев няма да може да разпусне Народното събрание при цялостен провал за кабинет, тъй като до края на първия му мандат остава малко повече от месец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР