Консултациите при президента Румен Радев за съставянето на редовно правителство

...
Консултациите при президента Румен Радев за съставянето на редовно правителство
Коментари Харесай

Консултациите при президента продължават

Консултациите при президента Румен Радев за съставянето на постоянно държавно управление не престават. На „ Дондуков “ 2 той ще одобри представители на парламентарните групи на „ Възраждане “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

Точно в 09.30 часа президентът ще одобри в президентската институция представители на третата по бройка парламентарна група на „ Възраждане “.

След тях стана ясно, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е министър председател в идващ кабинет. Той е изискал от президента да забави с няколко дни връчването на първия мандат, с цел да може, по думите му, разсъдъкът на надделее.

От своя страна президентът насочи рецензии към предходния парламент, че не е употребявал пълноценно даденото време.

След ГЕРБ на „ Дондуков “ 2 дойдоха от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, които желаеха служебният кабинет бързо да внесе държавния бюджет и още веднъж подчертаха, че няма да поддържат държавно управление с първия мандат.

Вместо това ще предложат свое с втория. След консултациите стана ясно, че с президента са разискали, че Народното събрание би трябвало да работи най-малко до 15 юни, с цел да има признат държавен бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР