Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство продължиха

...
Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство продължиха
Коментари Харесай

БСП при Румен Радев: За нас е важно да се започне работа по бюджета

Консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление продължиха с представителите на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

" Вярвам във вашата праволинейност и поредност. Българска социалистическа партия постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата в полза на голямото болшинство от хора, а не на дребните овластени групи от задкулисието. Обществото ни е надълбоко разграничено обществено - с растяща беднотия, вследствие на порочно ръководство. Затова се надявам, че ще имате водещ принос, тъй като новото ръководство има потребност от мощен обществен вектор ", обърна се президентът към представителите на ПГ на Българска социалистическа партия.

" Разбираме отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме посочвали, че България се нуждае от работещ парламент и постоянно държавно управление. Разговорите не престават и сега. Ще поставим старания до край за сформиране да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено състояние, да не позволяваме повишението на цените за електрическа енергия за битовите консуматори ", сподели в отговор водачът Корнелия Нинова.



Разговорите започнаха в 9:00 часа с " Продължаваме промяната ", последвани от ГЕРБ-СДС. След тях в президентството бяха и представителите на Движение за права и свободи.

Предстои президентът на следващия ден да организира съвещания с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

Румен Радев увери,че президентската институция е отворена за разговор и съдействие с едно бъдещо ръководство в границите на своите пълномощия и пълномощия. Той съобщи пред представителите на Политическа партия, че " доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно ".

От своя страна Кирил Петков уточни, че са съумели да направяте съдружен документ, който е приключил нощес и е бил изпратен до съдружните сътрудници.

" Ако държавното управление има потребност от помощ и съвет, освен поради политическата мъдрост, с която ни отличихте, само че и поради опита ни, ще получат такава. Но всяка неточност ще бъде посочена " - това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите при президента. А президентът даде поръчка първоначално, че чака от обединението да има мощно държание на градивна съпротива.

" Вие сте групировка с богат политически опит в българския политически живот. Вярвам, че на този опит би трябвало да подхожда и избрана политическа мъдрост. Вярвам, че разбирате, че след изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с тази смяна ", сподели президентът на представителите на ГЕРБ-СДС.

По думите на водача на Движение за права и свободи пред президента Радев страната ни е напът да закъснее съдбовно с Плана за възобновяване и резистентност. Според Карадайъ страната има потребност от нов кабинет предвид на рецесиите, пред които е изправена - растящи цени, разпространяването на Коронавирус.

На въпрос Има ли възможност Движение за права и свободи да гласоподава за новото съдружно държавно управление, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи съобщи, че " Не опонира на законите на физиката ".

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР