Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден завършват с

...
Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден завършват с
Коментари Харесай

Нинова след консултациите: Първо коалиционното споразумение, после министри и постове

Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден приключват с " Българска социалистическа партия за България ". Левицата влезе при него тъкмо в 14 часа.

" Българската левица постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата в полза на голямо болшинство от хората , а не на дребни овластени групи от задкулисието. Двете служебни държавни управления дадоха опция за стабилизация в изискванията на рецесия, дадоха опция за разкъсване с пороците на предишното, за образуване на нов вид ръководство с хора от друг вид политически профил. Подходът към сформиране към съдружно държавно управление може да стъпи на тази основа, за образуване на устойчиво болшинство за ръководство ", уточни президентът към Българска социалистическа партия.

" Обществото ни е надълбоко разграничено обществено – с растяща беднотия, вследствие на порочно ръководство, по тази причина се надявам, че вие ще имате водещ принос, тъй като новото ръководство има потребност от мощен обществен вектор ", съобщи още президентът.

Държавният глава разяснява и тематиката със справедливостта и прокуратурата . Според него казусът е систематичен, по този начин и личностен.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори: " Осъзнаваме отговорността сега. Много пъти сме посочвали, че България ни се нуждае от работещ парламент и постоянно държавно управление. Дадохме своята експертиза и своята воля за промени. Разговорите не престават и сега. Ще поставим старания до край за сформиране на държавно управление и да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено състояние, да подсигуряваме обезщетителни ограничения за увеличените цени, да не позволяваме повишението на цените за електрическа енергия за битовите консуматори ".

Нинова уточни, че казусът в прокуратурата е систематичен - би трябвало да се лимитират пълномощията на основния прокурор, без значение от това кой е той; да се вкара надзор в актовете на основния прокурор; да се закрият профилираният съд и профилираната прокуратура, да се промени метода на работа на КПКОНПИ, съобщи тя.

Преди това президентът организира съвещания с " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

На излизане, Корнелия Нинова даде уточнения след консултациите. " Всички лични въпроси за министри ще разгледаме по-късно с сътрудниците. Сега сме съсредоточени върху съдружното съглашение, имаме няколко бележки по него. До тази вечер продължаваме с това- да почистим политическото съдружно съглашение. Министри и постове - по-късно. Има оферти за конструкция, за министерства и функционалности ". Тя отхвърли да има " министерство на държавните предприятия ", каквито информации се появиха. Тя уточни, че ще е " Министерство на стопанската система и промишлеността ".

Във вторник Българска социалистическа партия ще има Национален съвет, където ще се обсъдят всички тези въпроси - конструкция на Министерския съвет и имената на съответни министри, разкри още водачът на Българска социалистическа партия.

Фокус на консултациите при президента са били правенето и приемането на бюджет за 2022 година



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР