"Консултациите при президента нямат никакъв друг смисъл, освен да се

...
"Консултациите при президента нямат никакъв друг смисъл, освен да се
Коментари Харесай

Политолог: Консултациите при президента са кампания, свързана с неговата личност

"Консултациите при президента нямат никакъв различен смисъл, с изключение на да се води някакъв тип акция, обвързвана с неговата персона, с пълномощията му и значимостта му в политическия развой ". Това разяснява пред БНР политологът Димитър Димитров, член на ЦИК.

"Само първият ден на консултациите при Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на се занимаваше със съществото на казуса ", счита политологът. Той напомни, че от диалога тогава стана ясно, че няма по какъв начин да бъде направена задоволително достоверна прогноза какво може да се случи след 60 дни: "Отговорността на президента е да уточни дата за изборите, всевъзможни съвещания не могат да имат каквото и да е отношение към казуса всъщност ".

По думите на политолога недоверието към изборния развой се изяснява с голямата протестна вълна, която се разви през лятото: "Която последователно мазета в периферни тематики, сред които тематиката за подправяне на изборните резултати ". Той съобщи, че българският избирателен развой е един от най-откритите, които е виждал, и посочи, че всеки може да види протоколите на страниците на ЦИК.

Според Димитров предлагането за осъществяване на изборите в два дни изисква необикновен тип единодушие от партиите и специфични ограничения, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с изборните урни през времето сред двата дни на вота.

"Проблемът с гласуването на карантинираните и настанените в лечебни заведения е същински проблем, само че допускам, че няма да е доста мъчно да бъде решен. Гласуването в Covid отделенията може да стане като личният състав, който всеки ден влиза при пациентите, извърши ролята на изборна комисия. Какво комплицирано има ", сподели още Димитров.

При гласуването на карантинираните жители, съгласно него, ще би трябвало да се намеси РЗИ, която да даде информация, и тези хора да бъдат посетени от секционна комисия, която работи с преносима урна.

За да има гласоподаване по пощата, Димитров счита, че е належащо авансово да е бил изработен указател на гласоподавателите, в който всеки да участва с изборния си адрес, на който да се контактува с изборната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР