Консултациите на премиера Зоран Заев с лидера на ДСИ Али

...
Консултациите на премиера Зоран Заев с лидера на ДСИ Али
Коментари Харесай

Заев няма да подаде оставка

Консултациите на премиера Зоран Заев с водача на ДСИ Али Ахмети, държавният сътрудник в обединението, завършиха, написа македонското електронно издание “МКД “, представено от " Фокус ". 
" Али Ахмети убеди премиера на Македония Зоран Заев да не подава оставка и да не бърза с решение, обявиха източници от партията пред скопския ефирен канал “Телма “.
Високопоставени източници от ДСИ споделиха пред Телма, че държавното управление няма никаква отговорност, което е доказано от Брюксел. „ Изпълнихме всички условия и по тази причина не би трябвало да носим отговорност “.
В момента би трябвало да работим за интеграцията в НАТО и да приключим процеса сполучливо. Не е време за прибързани решения, споделиха още от ДСИ.
Правителството разгласи през днешния ден следобяд, че се водят съвещания сред премиера и водач на СДСМ Зоран Заев и неговите най-близки държавни и партийни сътрудници, откакто не бе обещано начало на договарянията за участие в Европейски Съюз
Днес бе оповестена неофициална информация, че Заев ще подаде оставка като министър председател, която обаче остана без удостоверение. 
Германският канцлер Ангела Меркел, министър председателите на Швеция и Словения и доста други европейски водачи организираха телефонен диалог с македонския министър председател Заев през днешния ден.
„ Моля, не се отхвърляйте. Напълно разбирам вашето незадоволство, тъй като вие свършихте своята част, а ние не. Нямам безусловно никакво подозрение, че един ден вие ще станете пълновръстен член на Европейски Съюз “, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.
„ Има ясно обръщение от всички европейски водачи с поддръжка за страната да продължи по пътя, който е поела, да продължи с промените и интеграцията. Всички дадоха ясно самопризнание за стъпките, подхванати от Северна Македония и че сме изцяло готови, само че че няколко страни от Европейски Съюз не са подготвени ", осведоми кабинетът на Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР