Консултации за свикване на вот на недоверие са започнали от

...
Консултации за свикване на вот на недоверие са започнали от
Коментари Харесай

Вот на недоверие: Кои партии ще подкрепят Възраждане

Консултации за привикване на избор на съмнение са почнали от " Възраждане ". Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов. Той уточни, че претекстът за поискания избор на съмнение е цялостната политика на държавно управление в бранш енергетика и унищожаването на българската въглищна промишленост.

Имаме към този момент поддръжката на „ ИТН “, разговаряли сме и с Българска социалистическа партия, съобщи   Костадинов пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Той добави, че от Българска социалистическа партия са им споделили, че би трябвало да минат вътрешнопартийни процедури, след които ще им отговорят дали одобряват да се включат във вота на съмнение или не. 

Той посочи, че са нужни най-малко 48 подписа. Костадинов сподели, че подписите ще бъдат събрани и без Българска социалистическа партия, само че избира и те да се включат във вота на съмнение.

Каква е позицията на останалите парламентарно показани празненство по въпроса и подготвени ли са да поддържат концепцията на " Възраждане ". 

Според депутата от ДПС  Делян Пеевски желаният избор на съмнение е опит за " правене на пиар " от страна на опозицията.

" Правителството ще има време да извърши съглашението с миньорите и енергетиците, както и доста други решения ще извършва в идващите години " , съобщи Пеевски.

" Правителството си свърши работата, в случай че продължава да си извършва уговорките към хората, ние ще го поддържаме, в случай че не ги извършват, ние ще бъдем с хората. Енергийният министър ни увери, че ще се извърши съглашението на 100% с протестиращите ", добави Пеевски.

Ще подкрепим държавното управление в този миг. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Десислава Атанасова , ръководител на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, която разяснява въпроса с възможен избор на съмнение, който се чака да бъде импортиран от " Възраждане ". Десислава Атанасова напомни, че точно с " Възраждане " от ГЕРБ-СДС са осъществили първия сполучлив избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Атанасова уточни, че към момента не се е срещнала с претекстовете на сътрудниците си.

Не знам какви са им претекстовете, само че в случай че са по тематиката енергетика, смятам че сега няма потребност от в допълнение нагнетяване на напрежението, има потребност от успокоение българската енергетика, има потребност от втория транш по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и гаранции за това е точно поддръжката на държавното управление. Дали е " некоалиция " или " сглобка " епитетите нямат значение. Важното е да има постоянно държавно управление и България да извършва уговорките и да бъде задоволително устойчиво, добави Атанасова. 

Знам, че в този миг друга опция на ръководството на акад. Денков, а той се оправя доста добре, няма . Това разяснява съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Кирил Петков по отношение на поръчката на „ Възраждане “ да внесат с поддръжката на „ ИТН “ избор на съмнение към кабинета поради политиката в бранш енергетика.   

Всички схващат, че „ Възраждане “ се пробват да политизират тези действителни митинги и се пробват да ги употребяват за изборите за локална власт, сподели още Петков, откакто Народното събрание гласоподава решението за одобрение на постигнатото през вчерашния ден съглашение сред държавното управление, депутати, синдикати и протестиращите миньори и енергетици.

Спазваме си обещанията, през вчерашния ден поехме ангажимент към енергетиците и обществените сътрудници това решение да бъде реалност през днешния ден и то е реалност, съобщи Кирил Петков. Той увери, че хората на митинга могат да имат доверие, че обещанията, които са били дадени, ще бъдат изпълнени, както от държавното управление, по този начин и от партиите, които са подсигурили това съглашение.

Петков уточни, че енергийната сигурност на страната ще бъде обезпечена от две неща – работи се в идващите 12 месеца Помпено-акумулираща водноелектрическа централа „ Чаира “ да влезе назад в послание и преди 2035 година да включат блок 7 на Атомната електроцентрала „ Козлодуй “ като заместващи мощности преди отпадането на въглищните централи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР