Консултации вървят по всички пет важни позиции в Европа, заяви

...
Консултации вървят по всички пет важни позиции в Европа, заяви
Коментари Харесай

Борисов: Поддържам това, което 2,5 млн. българи са подкрепили на референдума

Консултации вървят по всички пет значими позиции в Европа, съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът беше песимистичен, че през днешния ден ще се реализира единодушие.

„ Въртят се разнообразни претенденти, ние имаме партийно решение с шпиценкандидат. Надали ще се договорим довечера, само че консултациите ще продължат “, съобщи Борисов. Той беше безапелационен, че всяко преждевременно изявление по тематиката би било неточност, оповестиха от държавната пресслужба.

Попитан от медиите кой ще бъде българският еврокомисар, министър председателят Борисов отговори, че не вижда за какво някой различен би трябвало да заема мястото на Мария Габриел. „ Тя е прелестен комисар. Изкара най-хубав резултат на изборите “, посочи министър-председателят и изрази мнение, че страната ни има съвременен и прекрасен сектор в сегашния състав на Европейската комисия.

На въпрос на медиите за партийните дотации министър председателят Борисов акцентира, че поддържа това, което 2,5 млн. българи са подкрепили на референдума. Министър-председателят добави, че на който не му стигат парите, има право по най-прозрачния метод да уточни донорите, като акцентира, че е значимо да има 100% бистрота. „ Преди 2 години цялата предизборна акция на президента Радев мина на фона на дотациите и референдума за един лев на глас. И тогава ръководещите в наше лице се биеха всеки ден, че надали не са те отговорни за това. Аз тогава поех ангажимент и незабавно след изборите го внесохме в Народното събрание, другите партии не го поддържаха “, подсети Борисов. Той означи, че преди 5-6 месеца по време на телевизионно присъединяване е поел уговорката по отношение на дотациите още веднъж. „ Тогава си спомняте, че президентът Радев отхвърли присъединяване, с цел да не поема подобен ангажимент. Дотогава нямаше никакви изявления, че това е популистко, че това не е демократично, че това ще убие партиите “, добави министър председателят Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание на протичащото се сред Турция, Гърция и Кипър, като изрази вяра страните да намерят изкусен метод да решат въпроса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР