Консултативният съвет за национална сигурност излезе с единна позиция за

...
Консултативният съвет за национална сигурност излезе с единна позиция за
Коментари Харесай

КСНС излезе с единна позиция за деескалация на напрежението в Близкия изток

Консултативният съвет за национална сигурност излезе с единна позиция за деескалация на напрежението в Близкия изток и споразумяване на рецесията с дипломатически средства. Заседанието беше свикано от президента поради напрежението сред Съединените щати и Иран. Съветът разиска евентуалните опасности за страната ни и излезе с 5 рекомендации.

София

Консултативен съвет без политически престрелки и без замяна на рецензии сред институциите. Един от най-консенсусните до момента.

Участниците в съвещанието се сплотиха, че би трябвало да се заобикалят всевъзможни дейности, които водят до ескалация на спора в Близкия изток. И да се положат спомагателни старания за разговор и кротичък излаз от обстановката със средствата на дипломацията.
Румен Радев - президент: Всеки акт на принуждение и експанзия има капацитет да провокира последствия с непредвидими темперамент и мащаб. КСНС изрази угриженост по отношение на развиването на обстановката в Ирак и района, като регистрира нуждата от незабавна деескалация на напрежението и възпиране от приложимост на мощ. Ескалация на рецесията заплашва мира освен в районен, само че и в световен мащаб.
Премиерът разяснява, че този Консултативен съвет е бил елементарен и решенията са взети единомислещо. И предложи политиците да са тихи и деликатни в изрече си.
Бойко Борисов - министър-председател: Максимална зоркост, внимание и несъмнено, това, което е най-важно - дипломацията би трябвало да бъде водеща и да се търси дълготраен мир в района. Мисля, че всеки, който каже, че няма опасност, е безконтролен. Заплаха има за всички страни в света, когато има един световен спор, какъвто е в Близкия Изток.
И съгласно опозицията, съвещанието на съвета е било градивно.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: За мен най-важният извод от това, което получихме като информация, е че сега няма директна опасност и за българските жители от спора в Близкия изток. Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Чухме мненията и мненията и на службите, които са ангажирани с информацията, тъй че сега средата и обстановката е естествена.
Съветът реши също, че Министерство на външните работи би трябвало да поддържа непрекъснат контакт с българските жители в зоните за напрежение, като при нужда да актуализира рекомендациите за гарантиране на тяхната сигурност.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Министерство на вътрешните работи е взело ограничения, отговарящи на обстановката все още. Румен Радев - президент: Службите за сигурност да реализират непрекъснат мониторинг на обстановката и да проучват всички процеси с капацитет за генериране на опасности и закани за националната сигурност. При смяна на ситуацията да се подхващат спомагателни ограничения за отбрана на популацията и обектите от сериозната инфраструктура на страната.
Министерството на защитата би трябвало да обезпечи сигурността на нашите военни, които вземат участие в задачи зад граница.
 © Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия  КСНС излезе с рекомендации поради рецесията в Близкия изток КСНС излезе с рекомендации поради рецесията в Близкия изток
Консултативен съвет за национална сигурност беше призован от президента Румен Радев във връзка ескалирането на напрежението в Близкия Изток. След заседани...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР