Консултативният съвет при президента беше за стягане на редиците преди

...
Консултативният съвет при президента беше за стягане на редиците преди
Коментари Харесай

КСНС беше за стягане на редиците преди посещението в РСМ, смята Керемедчиев

Консултативният съвет при президента беше за стягане на редиците преди визитата на Кирил Петков в Северна Македония. Това съобщи интернационалният анализатор и някогашен заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред BTV.

По думите му Министерство на външните работи ще има по-скоро поддържаща роля в договарянията, а водещи фигури ще са президентът и министър председателят. Не виждам огромна оптимизъм от македонска страна, добави Керемедчиев.

" Ние продължавахме да бъдем неразбрани от нашите сътрудници в Западна Европа каква е позицията ни и за какво постановяваме това несъгласие. Тази еволюция е за изчистване на обяснителния режим, в който сме влезнали. Сега позицията ни звучи по-разбираемо за европейските структури и за Съединените щати ", сподели още Керемедчиев.

От своя страна проф. Димитър Вацов счита, че след вчерашния КСНС има сгъстяване на позицията на България към Северна Македония.

Българският напън към Северна Македония, колкото по-голям става, толкоз по-контрапродуктивен става, разяснява Вацов. Според него изключително значим е поставеният след съвета акцент върху правата на хората с българско съзнание в Северна Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР