Консултативният съвет по национална сигурност приключи без общо становище. Това

...
Консултативният съвет по национална сигурност приключи без общо становище. Това
Коментари Харесай

КСНС - Без общо становище и без представител на Антикорупцията

Консултативният съвет по национална сигурност завърши без общо мнение. Това стана ясно от изявленията на участниците в Съвета след края му, заяви Нова ТВ.

Темата на КСНС беше „ Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки”. Той беше призован в разгара на свадите с евтини жилища.

На съвещанието не е участвал нито един представител на КПКОНПИ. От Комисията излязоха с позиция, че офанзивата против нея идва от двама олигарси и една политическа партия - "за което има 2 милиарда и 200 млн. аргументи, които могат да стимулират не една политическа партия да направи това ".

"Предложеният план на промени в антикорупционния закон беше получен на самия КСНС. Няма по какъв начин от 15 индивида да се реализира единодушие. Повечето от абзаците се повтарят от предходен КСНС ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Постигнахме единодушие, че би трябвало да се направи разбор на антикорупционното законодателство и комисия ", сподели още ръководителят на парламентарната група.

„ Бяха отхвърлени от премиера Борисов и ръководещите направените от президента Радев и мен оферти за обща декларация. Не се одобри да има ремонти или нов антикорупционен закон”, съобщи Корнелия Нинова.

„ По отношение на второто ми предложение – за процедура за избор на двама европейски прокурори, които ще работят на територията на България, господин министър председателят ме препрати към Румъния да запитвам по какъв начин върви битката с корупцията там”, съобщи още Нинова.

„ По отношение на предлагането за смяна на пълномощията на прокуратурата, ми беше отговорено, че по този метод ще бъдат затормозени съдиите”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

„ Предложеният от президента документ беше отритнат от всички, с изключение на мен. Не се стигна до обща декларация”, съобщи Нинова.

"Беше разисквана обстановката ". Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

"Не се стигна до общо мнение ", сподели още той.

Министър Маринов добави: "Специално Министерство на вътрешните работи всеки ден реализира резултати ".

"БСП и Корнелия Нинова вкараха текстовете, които директно щяха да им оказват помощ на идните избори. Това беше недопустимо за всички други. Резултат нямаше тъй като беше изработен противен опит президентската институция да бъде използвана като пиар на Българска социалистическа партия и самият президент като персонален пиар на Нинова. Това докара до никакъв значителен резултат ", съобщи пък Веселин Марешки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР