Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) е нещо, което оценявам

...
Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) е нещо, което оценявам
Коментари Харесай

Първанов: Тъпчем на едно място със Северна Македония

Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) е нещо, което правя оценка положително от официална позиция и приключи с консенсус. Това е един добър знак към българското общество, само че оттова нататък пораждат доста въпроси.  Това съобщи президентът на България в интервала 2002-2012 година Георги Първанов пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че договорът за другарство, добросъседство и съдействие с  Република Северна Македония е една добра декларация, само че няма нищо съдържателно, всъщност и което да взема решение проблемите. Ние тъпчем на едно място, въртим на празни обороти и най-фрапиращото, което се случи на този КСНС е тихомълком е снемането на българската история, безапелационен бе Първанов. 
Посланикът на Русия и съветски историци се срещнаха с управлението на АБВ
Руската делегация от организацията РИО (Руско историческо общество), която е в България по покана на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петко...
Прочети повече
Той акцентира, че когато става въпрос за връзките със Северна Македония, българските ползи и историята постоянно би трябвало да бъдат на напред във времето. В съответния случай със Северна Македония огромната тематика за нас е историята и би трябвало да намерим решение за този въпрос. Ние даваме зелена улица на Албания и стопираме Северна Македония - другото необичайно решение на КСНС съгласно Първанов. 

" Ако желаеме да спасим нашата сестра Македония би трябвало да се откажем от нея, а ние в този момент пускаме Албания, която прочее поздравявам като вероятност, само че стопираме нашите братя от Македония. Това мъчно може да се разбере ", разяснява Георги Първанов. 

Той бе безапелационен, че има напън, само че това него не го интересува. Първанов желае да бъде помогнато на Скопие не тъй като Брюксел или от Запада ни натиска, а тъй като ние сме най-близките страни на Балканите. Ако ние, братята, не си помогнем, кой ще ни помогне. Стига, би трябвало да се замислим и да решим по какъв начин да излезем от обстановката, прикани експрезидентът. 

Първанов ще отстоява историческата истина, само че административният път не е най-работещият. Ние сме царе да си измисляме решения, които затапват нашата по-динамична и перспективна политика. Не е необходим референдум по тематиката за Северна Македония, сподели президентът. 
Бивш президент зове за анекс към контракта сред България и Северна Македония
Президентът на България в интервала 2002-2012 година Георги Първанов съобщи по време на енергийна конференция в София, огранизирана от АБВ, че...
Прочети повече
Той настоя още да бъде възобновен приятелският разговор със Скопие. С комисии няма да се решат проблемите, сподели още Първанов и настоя за водачество и бързи решения. 

Във връзка с енергийната рецесия, Първанов съобщи, че азерският газ би могъл да ни бъде от изгода, само че постоянно е казвал, че интерконекторът с Гърция, който се строи от 2009 година, може да бъде байпас и може да ни оказва помощ в сериозни обстановки. На нас ни трябват съществени решения и за какво никой не смее да каже за Южен поток и за какво не е изработен. Какво щеше да ни донесе Южен поток?, запита Първанов. 

В АЕЦ " Белене " има вероятност и самун, като планът можел да бъде изработен до 2014 година Има доста пропуснати случаи в енергетиката и би трябвало да проявим темперамент, и да не слугуваме на непознати ползи. Ние печелим от това, че ще има американски бази и съветски енергийни планове, сподели още Първанов. 

Още:
Първанов: Още не може да се каже кой ще е спечелилият от президентския избор
В момента не може да се каже кой ще е спечелилият от президентския избор. Това съобщи Георги Първанов, представен от БГНЕС. Бившият президен...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР