Консултативният орган към Министерството на правосъдието, който проверява използването на

...
Консултативният орган към Министерството на правосъдието, който проверява използването на
Коментари Харесай

С. Македония не се съгласи новият български клуб да се казва...

Консултативният орган към Министерството на правораздаването, който ревизира потреблението на имена на исторически персони при именуване на цивилен сдружения и фондации, на днешното си съвещание не е дал единодушие за потребление на името " Цар Фердинанд " за Българския културен клуб в Богданци, оповестиха от министерството, написа " Слободен щемпел ".

След " Иван Михайлов " в Битоля и " Цар Борис Трети " в Охрид, българският културен клуб в Богданци трябваше да носи името " Цар Фердинанд " на българския княз и цар на България от 1887 година до края на Първата международна война през 1918 година

Фердинанд е държател, по време на който Македония е разграничена, и управлява страната в Балканските войни.

Консултативният орган беше основан този месец, с цел да преразгледа противоречивите имена на Неправителствени организации и клубове. Днешното решение е първото, взето в Съвета.

Създаването на двата български клуба в РСМ - " Ванчо Михайлов " в Битоля и " Цар Борис III " в Охрид, беше съпроводено с провокации и престъпни прояви. Първият клуб бе опожарен, а виновникът пуснат на независимост. Срещу втория при откриването бяха хвърляни камъни и яйца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР