Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не реши нищо конкретно

...
Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не реши нищо конкретно
Коментари Харесай

Консултативният съвет при президента не реши нищо за антикорупционния орган

Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не реши нищо съответно за бъдещия антикорупционен орган. Въпреки, че тематиката на съвещанието при президента Румен Радев беше за нужните законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията, участниците не са постигнали единодушие за активността и ръководството на органа, посочи президентът.

" Консултативният съвет не съумя да реализира единодушие за ролята и функционалностите на антикорупционния орган. Няма и консенсус по тематиката за назначението на неговото управление. Наистина е нужен самостоятелен проверяващ орган, който да води със себе си и наказателна отговорност ", съобщи Радев.

Той добави, че участниците в съвещанието са се съгласили, че са нужни промени в законодателството за по-ефикасна битка с корупцията. По думите му си личали избрани недостатъци в законите, като точно те би трябвало да се трансформират.

Президентът сподели още, че на КСНС всички са се обединили към три решения. Първото, което той уточни е приемането на промени в Наказателния кодекс в графата му за корупционни закононарушения. Освен това участниците в съвещанието решили Народното събрание да прегледа и одобри Закон за противопоставяне на корупцията, а той от своя страна да регламентира всеобхватни ограничения, включващи предварителната защита и отнемането на нелегално добито имущество при потвърдено корупционно закононарушение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР