Консултативна експертна група към израелското правителство е препоръчала властите да

...
Консултативна експертна група към израелското правителство е препоръчала властите да
Коментари Харесай

Израел ще започне да поставя четвърта доза ваксина на над 60-годишните и медиците

Консултативна експертна група към израелското държавно управление е предложила управляващите да стартират да слагат четвърта доза ваксина против ковид на избрани групи от популацията, с цел да го защитят от бързоразпространяващия се вид Омикрон, съобщи Асошиейтед прес.

Израелският министър председател Нафтали Бенет приветства решението и сподели, че към този момент е дал инструкции на здравните управляващи да приготвят тази стъпка.

Кампанията ще стартира с хората на възраст над 60 години и работещите в опазването на здравето. Съдейки по досегашните дейности на управляващите обаче, тя може бързо да обхване и други групи.

От канцеларията на Бенет споделиха, че откакто мярката бъде утвърдена от съответните органи, акцията се чака да започва в околните дни.

Премиерът прикани всички, които подлежат на такава имунизация, да си я създадат. " Това е чудесна вест, която ще ни помогне да преодолеем вълната от Омикрон, която залива света ", означи той в изказване, представено от ДПА. " Приканвам всеки, който дава отговор на критериите, избрани от експертната комисия, да иде да се имунизира. Поемете отговорност за здравето и препитанието на всички ни. Ваксините избавят човешки живот ", съобщи Бенет.

Израел беше една от първите страни, ваксинирали жителите си при започване на тази година, а през лятото пръв в света реализира и акция за слагане на подсилваща доза.

Въпреки ранното начало на имунизацията спрямо останалата част от света, в Израел изцяло имунизирани (с три сложени дози или с още неизтекъл шестмесечен интервал от втората ваксинация) са 59 % от 9,4-милионното население. По данни на здравното министерство 32 % от жителите на страната въобще не са имунизирани

През ноември в Израел завърши четвърта епидемиологична вълна, само че неотдавна броят на инфектираните стартира още веднъж да пораства поради разновидността Омикрон. До момента са доказани към 200 случая на този вид, а за още няколкостотин има догатки.

Пак през вчерашния ден израелското държавно управление реши от 26 декември в течение на месец 50 % от чиновниците в публичния и държавния бранш да работят отдалечено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР