Консултантската компания Wood Mackenzie публикува прогнозата си за развитие на

...
Консултантската компания Wood Mackenzie публикува прогнозата си за развитие на
Коментари Харесай

WoodMachenzie: Слънчевите мощности в Европа през 2024 г. ще се удвоят и ще надхвърлят 250 ГВт


Консултантската компания Wood Mackenzie разгласява прогнозата си за развиване на слънчевата енергетика в Европа до 2024 година – Europe Solar PV Market Outlook 2019. Най-общият извод от отчета е: Европа претърпява нов взрив на слънчевата енергетика. Годишният растеж на мощностите от слънчева енергетика м Европа през идващите три години ще е от порядъка на 20 ГВт, което е към два пъти над равнището за последните години, излиза наяве от данните на експертита. Това е следващият отчет, който предвижда нарастване на мощностите от слънчева сила.

Германия ще остане най-големият пазар за безоблачен сила в Европа, като прогнозата е за конфигурирани мощности от порядъка на 21 ГВт за интервала от 2019 година до 2024 година или приблизително по 3,5 ГВт годишно. Очакванията са на второ място да се подреди Испания където прогнозата е за инсталиране на съвсем 20 ГВт и то главно огромни промишлени мощности, следвана от Франция със 17 ГВт. След това се подреждат Нидерландия с 13 ГВт, и Италия с 11,6 ГВт.

Инсталираните фотоволтаични мощности в интервала до 2024 година съвсем ще се удвои и ще надвишава 250 МВт.

Според данните от 2018 година слънчевата енергетика е произвела към 4 % от европейската електрическа енергия. Според данните, упованията са през 2024 година това произвеждане да нарасне до 7 – 8 %. Според старши анализатора на Wood Mackenzie Power & Renewables през 2040 година каузи на слънчевата енергетика при производството на електрическа енергия в Европа ще доближи 13 %.. За този интервал към 170 ГВт от газовите, въглищните и атомните електроцентрали ще бъдат изведени от европейския пазар.

През идващите пет години анализаторите чакат също по този начин и спад на държавната поддръжка за слънчевата енергетика. „ Инвеститорите към този момент намират нови благоприятни условия за излизане на пазара, такива като съглашения за покупка на чиста електрическа енергия. Повечето вложители ще залагат на нарастване на цените на едро, макар че „ ценовият канибализъм ще се трансформира в проблем, който ще нараства, защото възобновимите енергийни източници стават все по-популярни и бързо разпространяващи се. При развиването на европейския електроенергиен пазар към този момент се вижда, че цената на електрическата енергия може да падне под 30 евро за мегаватчас и даже да се намали до нула, в случай че каузи на възобновимите източници на сила надвишава 50 % “.

Освен огромните системи, пазарът за частни системи за лично ползване също ще пораства бързо. Техният дял се чака да доближи 40 % от предстоящото уголемение на фотоволтаичните мощности през идващите години. В този сегмент се предвижда и съчетание на слънчевите съоръжения със системите за предпазване на електрическа енергия.

Само преди месец и половина Solar Power Europe предвижда доста положителни вероятности за развиването на слънчевата енергетика за европейския континент за интервала от 2019 година до 2023 година От прегледани детайлно 12 страни, неразбираем остава пазарът като развиване единствено за Русия и Англия, противен за Турция. Германия към момента остава измежду водачите по развиване на бранша – нарастване до 52 ГВт през 2021 година Следвани от Испания и Нидерландия, които срещат висока политическа поддръжка. Предполага се, че търсенето ще е доста мощно до 2023 година Повече детайлности се чака да бъдат препоръчани в прогнозата на Solar Power, която ще бъде оповестена през есента.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР