Консултантска фирма от Русе е сред първите в България, която

...
Консултантска фирма от Русе е сред първите в България, която
Коментари Харесай

Русенска фирма въведе четиридневна работна седмица

Консултантска компания от Русе е измежду първите в България, която вкара четиридневна работна седмица, заяви Българска национална телевизия. Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 чиновници. Мениджмънтът на компанията чака нововъведението да понижи напрежението и да усъвършенства работата.

Управителят на компанията Петър Петев подхванал смяната, откакто прочел публикация по тематиката в профилирано издание. " Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и размерът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде приключен за 4 дни при такава готовност ", споделя той пред Българска национална телевизия.

Въпреки че чиновниците почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата. " Всички сме доста въодушевени и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази позитивно върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали ", разяснява Мирена Пашкунова, чиновник във компанията.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обгръща от ден на ден компании по света. И въпреки да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев предлага на всеки шеф да направи този опит и самичък да вземе решение дали е сполучлив за неговата компания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР