Консултантът във френското издание L`Équipe и бивш национал Биксент Лизаразу

...
Консултантът във френското издание L`Équipe и бивш национал Биксент Лизаразу
Коментари Харесай

Лизаразу за Мбапе: Капитанската лента ще му помогне да израсне още повече

Консултантът във френското издание L`Équipe и някогашен национал Биксент Лизаразу има вяра, че капитанството на Килиан Мбапе ще бъде спомагателна стъпка в неговото професионално израстване.

Запитан дали след отказването на Юго Лорис от националния отбор, Килиан Мбапе е най-подходящият избор за капитан на " сините ", Лизаразу споделя: " Той е водач, който може да печели мачовете с екипа на Франция. Финалът на международното състезание беше необикновен за него в миг, в който тимът просто преминаваше през него. Той ги върна от нищото в този мач ", декларира някогашният национал на " петлите ".

" Мбапе сподели, че е освен това от водач в нахлуване и на полето, той сподели, че е водач въобще. Също по този начин той не се тормози да приказва по разнообразни деликатни тематики, без значение дали става въпрос за офанзивите на Ноел Льо Грает против Зинедин Зидан. По доста тематики той е един от първите, които заемат позиция ", изясни още Лизаразу.

Според L`Équipe 24-годишният Мбапе към този момент е провел диалог със старши треньора Дидие Дешан и е приел препоръчаната му отговорност.

Мбапе към този момент има 66 мача за националния тим на Франция, в които е осъществил 36 попадения. През 2018 година той бе част от отбора, който завоюва международната купа, а през 2022 година " петлите " останаха със сребърните медали от Мондиала, макар че Мбапе вкара хеттрик във финалната среща с Аржентина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР