Консултанът на Наско Сираков – Борислав Георгиев, обясни как юридически

...
Консултанът на Наско Сираков – Борислав Георгиев, обясни как юридически
Коментари Харесай

Консултант на Сираков: Би следвало да се ограничим на около 150 външни акционери

Консултанът на Наско Сираков – Борислав Георгиев, изясни по какъв начин юридически ще бъдат привличани акционери в „ синия “ отбор. Той съобщи, че законосъобразно, броя им би трябвало да бъде към 150 външни акционери.

„ На 21 февруари Народно събрание на Левски взе единомислещо решение да вдигне капитала посредством емисия на нови акции. 3 милиона на брой, 10% от сегашния капитал. Номиналната им стойност е 1 лев, емисионна стойност 5 лв.. Второ подусловие на повдигането на капитала е да се лимитират правата на актуалните акционери и да съотвтства на техния дял. Така може всички акционери да вземат участие интензивно и в заплащането на тези акции. Право на присъединяване имат всички акционери в сегашния клуб “.

„ Във връзка с големите отговорности на Левски, задачата е да се закупят повече акции. 3 милиона акции по 5 лв. са 15 милиона. Нещо, на което се надяваме, само че е мъчно постижимо. Има закони, в това число на Европейски Съюз, които не разрешават обявяване. Можем да се ограничим на до 150 външни акционери. Всеки, който запише акция от новата емисия, би трябвало да внесе 10% от емисионната стойност и номиналната – т.е. 4.25. В тази връзка, създадохме контактна група, с формален представител. Всички, желащи да вземат участие в новата емисия, ще получават информация и по телефон по отношение на механически параметри и други. Всички сердства ще отиват директо в Национална агенция за приходите. Нямайте никакво подозрение, че отиват към дълга. Накратко обясних каква е концепцията. На 6 април има общо заседание. Всички искащи имат опцията да получат нужната информация “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР