Консулът на Република България в Рим е оказал съдействие на

...
Консулът на Република България в Рим е оказал съдействие на
Коментари Харесай

70 от закъсалите в Рим българи ще чакат до петък, за да се приберат в България

Консулът на Република България в Рим е оказал подпомагане на българските жители, които бяха блокирани на летището " Чампино " в Рим , оповестиха от Министерството на външните работи.

Консулът ни в Рим е оказал помощ на закъсалите българи за реализиране на връзка с летищните управляващи и съответна логистика за връщането им в България.

От закъсалите 180 души на летището са останали към 70 души , сред които и дребна група чужденци.

Група от към 8 българи са тръгнали към гара " Термини " и са уведомили, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят различни разновидности за прибиране в България.

Друга дребна група се е отправила към летище " Фиумичино ", за да си закупи билети за България с други самолетни компании, прецизират от Външно.

Стана ясно и че група българи са се насочили и към Пиза, откъдето да заловен аероплан до София.

Друга група от към 35 български жители са останали в Рим , с цел да изчакат самолетната компания да им обезпечи връщането към България. Те са настанени в хотел.

Авиокомпания " Райън еър " е издала на тези българи нови билети за полети до България. Билетите обаче са за 10 и 11 май, четвъртък и петък.

В същото време от самолетната компания подсигуряват единствено една нощувка в хотел на чакащите хора .

За да бъдат заплатени идващите нощувки на блокираните в Италия българи до датите на полетите, съгласно регламента на самата самолетна компания хората би трябвало всеки ден да се декларират в листата на чакащите на гишето на,,Райън еър " " на летището. Така имало и възможност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на Република България в Рим прави опити да спомага за намирането на бус на преференциална цена, който плътно да извозва българските жители до летището всяка заран до датите на полетите им, защото " Райън еър " не обезпечава превоз до летището.

Българското посолство в Рим следи развиването на обстановката, а чиновниците на ведомството остават разполагаем на блокираните ни сънародници. От посолството са в непрекъснат контакт с българите, както и с летищните служби.

 180 българи са блокирани на летище Обновена
180 българи са блокирани на летище " Чампино " в Рим

Посолството в Рим спомага на сънародниците ни

Припомняме, по-рано през днешния ден 180 български жители бяха блокирани на летище " Чампино " в Рим , откакто полет на самолетна компания " Райън еър " беше анулиран поради гъста мъгла.

Според разкази на българите полетът е бил анулиран 10 минути преди излитането, без каквато и да е било информация за това. Сред пасажерите имало и дребни деца.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони за незабавни случаи на българското посолство в Рим:

За контакт:
Телефон: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643
Факс:: +39 06 322 61 22 и +39 06 3224656

Дежурен телефон в отвън работно време:
+39 06 322 4640 и +39 06 322 4643
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР