Конструкторите на Hyundai очевидно са почитатели на космическата сага Междузвездни

...
Конструкторите на Hyundai очевидно са почитатели на космическата сага Междузвездни
Коментари Харесай

Колата проходи

Конструкторите на Hyundai явно са фенове на галактическата сага „ Междузвездни войни “ и по-специално на серията „ Империята отвръща на удара “, в която клонираните бойци на Империята (лошите) преследват Люк Скайуокър и джедаите (добрите) с ходещи машини чудовища. Автомобилната компания показа сходно фантастично откритие под названието „ рисково мобилно средство “ на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас. Творението на корейските инженери е основано за положителни каузи – да избавя хора в сериозни обстановки като трусове, сривания, наводнения, урагани.

 55-3-6kol

Когато настъпи естествено злополучие, първите 72 часа са решаващи за оцеляването на потърпевшите. В доста случаи избавителните екипи не могат да стигнат до тях, макар че са екипирани с високопроходими коли. Тогава на помощ идва ходещата кола на Hyundai. Корейското „ рисково мобилно средство “ разполага с роботизирани крайници, които могат да се въртят и движат във всички направления – напред, обратно и встрани като рак. В взаимозависимост от обстановката се прескачат трудности с височина 1,50 м, катерят се стръмни сектори, даже стени сходно на паяк. На асфалтирани пътища краката се сгъват автоматизирано. Тогава колата се придвижва върху колелата, които се намират в края на всеки от четирите крайници. Управлението е напълно автоматизирано посредством датчици и камери, като лидерът единствено задава посоката или крайната точка.

 55-2-6kol

Концептуалното откритие на Hyundai може да послужи освен за избавяне на хора, само че и да бъде употребявано за военни цели. Точно както се случва в „ Междузвездни войни “, когато сходна машина се намира в ръцете на неприятните.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР