Конструктивното взаимодействие на Русия и САЩ е необходимо на целия

...
Конструктивното взаимодействие на Русия и САЩ е необходимо на целия
Коментари Харесай

Горбачов: Диалогът Русия-САЩ е необходим на целия свят

Конструктивното взаимоотношение на Русия и Съединени американски щати е належащо на целия свят, който е изтощен от напрежение и не желае нова студена война, съобщи Михаил Горбачов.

Той призна, че постигането на тази цел ще е мъчно.

Бившият руски президент приказва пред РИА Новости във връзка първата директна среща Путин - Тръмп, която следва през днешния ден следобяд в Хамбург. Той сподели:

" Преди всичко, хубаво е, че тази среща най-накрая ще се състои, за жалост едвам в този момент. И до през днешния ден нашите страни нямат взаимен градивен дневен ред. Загубено е доста време, би трябвало да се навакса. Трябва да се възвръща доверието. "

86-годишният съветски политик си спомни и за времето, когато той ръководеше свръхсилата Съюз на съветските социалистически републики:

" На времето личната администрация на президента Рейгън безусловно не го пускаше на срещата в Женева. Но той не се поддаде на натиска. А ние, от своя страна, подходихме към срещата със съществени градивни оферти. "

" Сега е необходим подтик от водачите, както това стана в Рейкявик през 1986 година - продължи Горбачов. - Трябва всичко да се постави на масата на договарянията и да се настрои механизъм за взаимоотношение. Не по някакви обособени точки, подари и значими, а по всички проблеми ".

Превод: dir.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР