Конструктивни, макар и невинаги лесни. Така обобщи проведените в четвъртък

...
Конструктивни, макар и невинаги лесни. Така обобщи проведените в четвъртък
Коментари Харесай

ГЕРБ след совалките на Габриел: Конструктивни разговори без имена и кутийки

Конструктивни, въпреки и не всеки път лесни. Така заключи извършените в четвъртък диалози сред кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел и Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " Томислав Дончев.

" Искам да благодаря на всички участници в днешните диалози, тези, които се отзоваха. Разговорите бяха градивни, не всеки път лесни. В последна сметка става дума за разнообразни партии с разнообразни визии, цели и цели. Бяха обсъждани проблеми, опасности, благоприятни условия, политики, в това число и политически формули, вероятни и невъзможни формати ", сподели Томислав Дончев.

" Това, което не е обсъждано, са министерства, позиции и имена ", отсече той, отказвайки по-нататъшен коментар. Непривично безмълвие пред публицистите от два дни пази и водачът на партията и някогашен министър председател Бойко Борисов.

Оттегляйки се, Дончев вметна обаче, че е " сдържан оптимист " за съставяването на кабинет.

" Не, нямаше конкретика (на срещата), нямаше и периоди. По-скоро имаше схващане от тяхна страна, че би трябвало да има конкретика и периоди, което е добре ", заключи в резюме на въпрос на News.bg депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов .

Той преповтори и сферите, в които имат единодушие с партията на Борисов като бюджетната дисциплинираност и промяна в правосъдната система. " Обяснихме им брутално ясно, че промяната (на Иван Гешев) не е задачата . Целта е да има такава промяна, че да не се получават нещата, които са сега - безконтролна прокуратура, която в действителност зависи от волята на основния прокурор. Ако той е почтен човек, ще сме щастливи всички, в случай че е подобен, какъвто е сега, никой няма да е удовлетворен. "

Председателят на ПГ на " ИТН " сподели същото, каквото и Томислав Дончев от ГЕРБ след края на диалозите - позиции и имена не са били обсъждани . Йорданов, въпреки и двукратно запитан, избягна конкретика на въпроса дали при изискване, че реализиран съгласие с ГЕРБ по целите, ще предложат имена на министри:   " В сферата на хипотезите може и на следващия ден да кацнат извънземни. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР