Конституцията трябва да се спазва ежедневно, ежеминутно, а ГЕРБ ежеминутно

...
Конституцията трябва да се спазва ежедневно, ежеминутно, а ГЕРБ ежеминутно
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ГЕРБ ежеминутно газят Конституцията

Конституцията би трябвало да се съблюдава всекидневно, ежеминутно, а ГЕРБ ежеминутно я погазват, потъпкват. Днешното нерегистриране на опозицията е отоговор на тяхното държание. Това сподели пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка неуспеха на днешното съвещание на Народното събрание за машинното гласоподаване.
Законопроектът за изменение на Изборния кодекс е импортиран в понеделник и в петък би трябвало да бъде гледан. Това съществено държание към институциите и гражданското обществото ли е? Те желаеха да трансфорат българския парламент в конгрес на ГЕРБ – 40 минути изявления без реплики и без дуплики. Днес парламентарният способ, който предприехме, даде резултат. Предишният протест също даде резултат – беше заменен съставът на Централната изборна комисия, беше въведено машинното гласоподаване и в този момент, единствено няколко месеца по-късно се подхваща тази смяна с премахването на машинното гласоподаване, съобщи Свиленски.

На българския жител му писна от този кръговрат, от това две напред, една обратно, от тангото, което играе ГЕРБ. Разбирам ги – те би трябвало да компенсират неналичието на господин Цветанов. Г-н Борисов не може непрестанно да обикаля с джипа и да раздава пари. Това би трябвало да се компенсира с нещо. Премахването на машинното гласоподаване с стъпка в тази посока, разяснява социалистът.

При машинното гласоподаване няма невалидни бюлетини, няма сбъркани бюлетини, машините не могат да купуват и да продават избор. Когато има машинно гласоподаване, ще има почтени избори, акцентира зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

По думите на Свиленски партийната дотация би трябвало да бъде понижена по този начин, че партиите да могат да компенсират. Той означи, че рационалното понижение на дотацията съгласно социалистите е с 1/3.

ГЕРБ не желаят да има опозицията. А по какъв начин смачкваш опозицията? Като спреш дотацията и я дадеш в ръцете на олигарсите, съобщи Георги Свиленски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР