Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено

...
Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено
Коментари Харесай

Йончева: Българите даваме 50% от парите за здравеопазване от джобовете си, французите - 8%

" Конституцията споделя, че всички би трябвало да имаме достъп до качествено опазване на здравето. „ Борисов вади България от Европейски Съюз и по качество и достъп до опазването на здравето ". Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за евроизборите Елена Йончева във Враца. 
По думите й даваме 50% от джоба си за опазване на здравето, а в множеството европейски страни дават 15%, а във Франция – 8% . Тя попита и по какъв начин е допустимо страната да се трансформира в мащеха за народа си.
„ Левицата има излаз от тази обстановка. В Европа няма общинска болница, която да е комерсиално сдружение . Това желаеме да стане и в България ”, изясни тя.
Йончева добави, че Българска социалистическа партия залага и на понижаване на Данък добавена стойност за медикаментите . Тя съобщи, че в случай че продължаваме по този начин, България ще се трансформира в демографска пустиня.
„ И въпреки да си мислят, че няма кой да ги накаже, както Цветанов споделя, има – народът ще ги накаже ”, заключи Елена Йончева.
По думите й българите сме надарен, самоуверен народ и нашите сърца са революционни, а България се намира в революционна среда.
„ Революция се прави и с гласоподаване, ние можем да победим на 26-ти май с бюлетина номер 18 ”, съобщи тя. По думите й няма режим, който ще издържи, в случай че народът се вдигне и каже: „ Искаме независимост ” .
Тя попита по какъв начин може към този момент 12 години да сме в Европейски Съюз, а Северозападна България да се трансформира в най-изоставащия район в Европейски Съюз , откакто се наливат милиарди и има политика на Европейски Съюз за субсидиране на районите, които са по- слаби.
„ Какво се случва с вашата болница с 15 млн.лв. отговорности, която всеки миг ще банкрутира и хората няма да имат достъп до помощ? ”, попита тя врачани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР