Конституционно сте поставен в най-горещата позиция. Идваме да поискаме от

...
Конституционно сте поставен в най-горещата позиция. Идваме да поискаме от
Коментари Харесай

КНСБ към президента: Искаме нов бюджет за следващата година, а не удължаване на сегашния

Конституционно сте подложен в най- " горещата позиция ". Идваме да желаяме от Вас няколко съответни неща. Споделяме и Вашата молба България да има постоянен кабинет, и сякаш това става все по-трудно и невероятно. Първото ни искане е да има Бюджет за 2023 година, а не удължение на сегашния. Без Бюджет 2023 няма по какъв начин да намерим решения за балансиране на обособени разходни пера. Това сподели Пламен Димитров при срещата на КНСБ и КТ " Подкрепа " с президента Румен Радев, оповестяват от Нова телевизия.

От своя страна президентът поздрави синдикатите за това, че търсят “диалог с всички институции ”. “Тук съм, с цел да ви изслушам какво оферирате. Едно е единствено паниката, само че друго е какво действително оферирате. Как в действителност да бъдат подкрепени хората ”, сподели президентът.

" Без бюджет 2023 ние няма по какъв начин да намерим решенията ", сподели Димитров, като добави, че синдикатите не виждат причина бюджетът да се удължава. По думите му това е на ръба на конституционната допустимост.

" Аз съм упорствал да се внесе базовият бюджет ", заяви Радев пред синдикатите, в същото време с това обаче съобщи, че е задължен да изслуша и министрите, само че и партиите в Народното събрание би трябвало да поемат ангажимент, с цел да не се окаже в невъзможност идващото постоянно държавно управление.

По думите на президента служебният министър председател Гълъб Донев е най-ангажиран да има повишение на приходите. " В растежа на България пораства процентът на готовите произведения, на крайните артикули ", означи Радев.

Той е безапелационен, че не би трябвало да има никаква либерализация на цените за битовите консуматори. " Ние сме длъжни и страната е длъжна да държи оптимално дълго битовите консуматори да остават на контролирания пазар ", сподели Радев и добави, че нашите съседи са подвластни от нас във връзка с електричеството.

Румен Радев акцентира, че инфлацията в страната е сериозна. А синдикатите приканиха - приходите да догонят новите ценови нива от инфлацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР