Конституционно правителство не значи нищо, поне на мен, а и

...
Конституционно правителство не значи нищо, поне на мен, а и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Конституционно правителство не значи нищо

Конституционно държавно управление не значи нищо, най-малко на мен, а и на правото не приказва нищо. Това разяснява лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет (НС) на партията на " Позитано " 20.

За конституционно държавно управление заговориха в петък и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Да уточнят какво е конституционно държавно управление, Христо Иванов приказва за смяна в Конституцията, за болшинство, което да я промени, само че не чуваме какви тъкмо промени желаят, единствено общи приказки, изясни Нинова. Дали това е смяна в правосъдната система, четем в последно време, че вероятно  визира тяхна концепция за смяна в частта за фамилията и се цели нещо друго, продължи тя.

Винаги сме били на позиция за кабинет на специалисти, персони, отговори на въпрос ръководителят на социалистическата партия. И още веднъж повтори, че една от грешките на Борисов за първия мандат е била предлагането на ярка политическа персона за министър-председател. Трябваше авансово да се уговорят периодите за осъществяване, дилемите и тогава да се приказва за министър председател и министри-експерти, добави Корнелия Нинова.

По думите ѝ в това “яростно политическо опълчване “ Българска социалистическа партия счита, че водачите, ярките политически лица на партиите, би трябвало да правят отстъпка обратно, в случай че задачата е единодушие по значими национални задания.

При неспособност за сформиране на постоянно държавно управление, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в ново служебно държавно управление на президента Радев, е измежду решенията на днешния пленум на социалистите.

Взехме го, тъй като не споделяме част от политиките, провеждани от този длъжностен кабинет и не желаеме Българска социалистическа партия да се ангажира с тях, посредством свои представители, обясни Нинова. Освен това, бюджетът на служебния кабинет замразява обществените разноски, минималната заплата, майчинството, детските надбавки. Бюджетът също е бил тематика на съвещанието на Народно събрание, както и обществената стратегия на партията.

Българска социалистическа партия не са съгласни и, в случай че служебното държавно управление изнася оръжия за Украйна, не желае посредством представители на Българска социалистическа партия, групировката да бъде отъждествявана с такива политики.

Нинова посочи, че не са влизали в елементи по какъв начин биха реагирали, в случай че въпреки всичко членове на партията, станат служебни министри. Има си правилник, към този момент няколко пъти наши членове влизат в служебни кабинети, без въобще партията да е известена, а по-късно върху Българска социалистическа партия се хвърля отговорност за избрани политики, уточни ръководителят на политическата мощ. Не единствено, че не е разумно, само че не е и вярно, добави тя.

Решението за това е пристигнало ненадейно по време на пленума от членове на Народно събрание.

С 98 гласа " за " Националният съвет на Българска социалистическа партия е препотвърдил решението на Изпълнителното бюро и парламентарната група да приключи договарянията с ГЕРБ-СДС за първия мандат за сформиране на кабинет. Второ, разпорежда на ПГ да гласоподава „ срещу “ държавно управление, препоръчано от Мария Габриел, сподели водачът на партията.

Когато бъдат поканени да вземат участие в диалози за втори или трети мандат, социалистите да вземат участие, е решил още пленумът на Българска социалистическа партия.

Няма да гласуваме първия мандат, уповавам се всички спекулации за депутати, които няма да гласоподават или отцепници, да отпаднат, акцентира още Корнелия Нинова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР