Конституционният съдия и бивш премиер между 1991 и 1992 г.

...
Конституционният съдия и бивш премиер между 1991 и 1992 г.
Коментари Харесай

Филип Димитров стана зам.-шеф на Венецианската комисия

Конституционният арбитър и някогашен министър председател сред 1991 и 1992 година Филип Димитров е определен за зам.-председател на Комисията за народна власт посредством право към Съвета на Европа, известна като Венецианската комисия, заяви Lex.bg.

На извършените на 6 и 7 декември избори за управление на комисията е избран отново за ръководител италианецът Джани Букикио. Филип Димитров е представител на България в комисията от началото на 2017 година, когато зае мястото на проф. Евгени Танчев.

Ролята на комисията е да дава правни препоръки на държавите-членки на Европейски Съюз и да им оказва помощ да приведат своите законодателства в сходство с европейските стандарти. Наскоро Венецианската комисия предложи да се промени законодателството на България, тъй че да се обезпечи опция за дейно и без значение следствие против основния прокурор при положение на закононарушение.

На изключително съвещание на Министерският съвет в събота бяха признати промени в Наказателно-процесуалният кодекс по въпроса. Те плануват шефът на отдел " Инспекторат " към Върховната касационна прокуратура да проверява основния прокурор и заместниците му.

Проектът за промени в Наказателно-процесуален кодекс към този момент е импортиран в Народното събрание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР