Конституционният съд в Тайван декриминализира прелюбодейството, след като отмени днес

...
Конституционният съд в Тайван декриминализира прелюбодейството, след като отмени днес
Коментари Харесай

Тайван декриминализира кръшкането

Конституционният съд в Тайван декриминализира прелюбодейството, откакто анулира през днешния ден закон, който съгласно деятели дискриминира дамите, съобщи Ройтерс.

Демократично управляваният остров стана третото място в Азия, където е снета възбраната за брачна невярност след Южна Корея през 2015 година и Индия през 2018 година Отмененият тайвански закон предвиждаше до една година затвор за секс с лице, състоящо в брак, или за извънбрачна полова връзка.

"Законът за прелюбодейството дава лимитирана помощ за поддържането на брачните връзки. Намесата на държавната власт в браковете на хората в действителност оказва негативно влияние върху фамилния живот ", сподели генералният секретар на министерството на правораздаването Лин Хуейхуан, до момента в който четеше решението на съда. Той добави, че законът за прелюбодейството е бил нарушаване на половата независимост на личността, а също съществено накърняване на персоналното пространство.

Проучване разкрива най-честите оправдания на кръшкачите

Тази промяна в Тайван бе предшествана от легализирането на еднополовите бракове предходната година. Настоящият тайвански президент Цай Ингвен бе присъединила в акцията си преди изборите през 2016 година обещанието за тъждество в браковете, напомня Ройтерс.

Медията означи, че прелюбодейството се счита за закононарушение на доста места по света, в това число и в някои американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР